neljapäev, 6. juuli 2006

Kõik tahavad vahel puhata, ka pingviinid. Kas puna-valge värviline nahk samuti pingviinidele viitab? Üks elulähedane tšuktši-anekdoot tuleb meelde:

Tšuktši küsib šamaanilt, et kas valgeid naisi on olemas. „On küll,” vastab šamaan. „Aga kas musti naisi on ka olemas?” „Ka neid leidub,” vastab šamaan. „No ja siis leidub ikka must-valgeid naisi ka?” pärib tšuktši edasi. „Ei, must-valgeid naisi ei ole,” vastab šamaan täis veendumust. „Kurat, siis magasin pingviiniga,” vannub tšuktsi.
Rannast tulles ei saanud arugi, et päiksepoolset keret ikkagi tuletõrjevalve ees ootab. Mis muud kui tuleb homme teine pool päiksele keerata, sedapuhku parem. Pahem pool sai täna oma osa kätte. Iseendas olin ju otsustanud kella viiesele rongile jõuda ja täpse tegevusplaanigi paika pannud. Vahetult enne rannast lahkumise punkti (kuuendaks – ärka kell 15 äratuskella peale, paki asjad kokku ja leegi Meriväljale tavaari järele) oli plaanis mereskäimise punkt (viiendaks – käi ujumas). Mille läbiviimisel oli järelmõju 6. punktile, mis lükkus teadmata tulevikku. Sest olin ära jõudnud unustada, et meri on nauding, puhas rõõm, terve mõõtmatus heljuvat igatsust ja võlukunsti värve ning ma pean olema iseenda vaenlane (või hoopis muude eelistuste, suundumuste, sättumuste ja kalduvustega), kui niisuguse lausjoovastuse pikalevenitamisest loobun.

Kommentaare ei ole: