kolmapäev, 26. juuli 2006

pole halba ilma heata

Halb on see, et peale antibiootidega ravitava põsekoopapõletiku on mind ka kaks puuki imenud. Esimene mitte nii põhjalikult õnneks. Teise eemaldamisega oli ametis terve svipsis peolaudkond Leppävirta valla juhtkonnast. Lõpuks aitasid kõige tõhusamalt Antero ja laste poolt siinse Segasumma suvila pööningult leitud bioloogiliste välitööde instrumentaarium.
Hea on see, et sain kohalikku arstiabi ja 5 meetrit netikaablit.
Hea on see, et on suvi. Igati sellise ilmaga, et patt oleks nuriseda. Ma pole Leppävirtal ega Savomaal veel halva suvega kohtunud. Mitte mingi väega ei kisu kuhugi lõuna poole higistama. Higistatakse saunas ja sauna siin leidub - leebemaid ja vingemaid, aga ikka on jooksupikkuse läheduses veekogu!
Hea on see, et on loodus. Hea on see, et on vesi ja ujuvvahendid nendel liikumiseks.
Hea on see, et on sõbrad. Ja sõpradel SavO-s tava korraldada suvel paadiretk Savomaa järvedel. No mis paat, tervahöyry on selle nimi, tõrvatud aurulodi. Milliseid leidub üha vähem, sestap kõlbavad Tervikselle sõiduks ka Saimaa järvistu tüüpilised reisilaevad nagu skautide õppelaev Jässi. Sellisel retkel ei elata mitte ainult õllest, programm on tihe ning nõuab vastupidavust nii vanadelt kaladelt kui rohelistelt ja ristimata osavõtjailt, kes omakorda Ahti karvaste käte vahele talutatakse. Külalislahked Savomaa vallad saavad vastutasuks vähemalt ühe noore puu ja Dorfi daika-tanssi valla juhtkonna naissoost esindajaga. Kõlab isamaalisi kõnesid, tehakse laulu ja seistakse lipu all. Valla juhid peavad hakkama saama tudengitiimi vastastena nii kurnimängus kui tõukekelguvõistluses. Õhtused saunad, loteriid, tuntud ja taastundmatu igihaljas vaatemäng ning tanssit (mõnigi kord koos karaokega) veavad väsinud reisijad mingiks öö hetkeks veidikeseks kohaliku koolimaja põrandatele unele, kuid varane ärataja-linnuke lööb kogu kamba maast lahti hommikueinele ja asju pakkima.
Hea on see, et mul on nüüd uni!

Kommentaare ei ole: