reede, 14. märts 2008

Emakeelepäeva puhul

Kord eelmisel aastal meenus ajaloolasest haridus- ja teadusministrile, et olla legend nagu saanuks eesti keel kusagil keelte iludusvõistlusel itaalia keele järel teise koha. Ja tahtnud tema ajaloolise järjepidevuse korras seda asja nüüd uuesti korraldada, aga nii, et vabariigi parim keeletehnoloogia ka kõvasti pilli puhuks. Targad ja virgad ametnikud tema ministeeriumis kõbinud siis mõtte elluviidavaks ja kuulutatigi välja keeletalgud!
Alustuseks võib nüüd iga inimene mõelda, et oma kõrv on kuningas ja välja pakkuda eestikeelseid lauseid, mis heaste kõlavad ja pahaste ei haise ja need siis avalikult ülesse anda.

Ja, lugege Sirpi, see loeb! Paberist lehe vahel on lisaks Keele Infoleht. Ja kui teid huvitab, kes võiks olla Eesti esimene keeletehnoloog, pole lehemüüki tõtata vajagi.

Ja kui armastate sadomasomänge eesti keele ja eestlaste maine alal, siis ühinege vabariigi esieetiku abikaasa omnipotentsete mõtteavaldustega. Nüüd ma tean, mille peale mul ägedad allergianähud avalduvad!!!

1 kommentaar:

keelek6rv ütles ...

näedsasis, lõpuks sain kinnituse oma kahtlusele, kes ikkagi on esieetik ja ta abikaasa :)

ja isegi sirbi ostsin üle pikkadepikkadePIKKADE aastate espetsiaalselt, sest hommikul kõlanud reklaam (raadiosmõtlevaleinimesele) oli nii ahvatlev!