kolmapäev, 26. detsember 2007

küsimused koostatud, vaja vastata

ja ikka koputada ka, kui vastata ei ole vaja ;)

Seega, 2007. aastal:
Mitu meetrit meelt heitsid ja mitu lootust ära kaotasid? Mitu korda tihkusid enda ette ja mitu korda sõbra õlga? Mitu sünapsit kistumalt rikkusid ja mitu kilo eluskaalu juurde said? Mitut kevade tärkamist, suve tulekut, sügise vaheldumist talvega nägid?
Mitmes pulmas, juubelil, kontserdil, etendusel, loomaaias või kokkutulekul käisid? Palju lapsi lähikonnas sündis? Mitu südant süütasid ja mitu leeki kustutasid? Mitu suhtlemisviga tegid? Mitu alt- ja kõrvalehüpet kvalifitseeriti? Kui suured on intressid Väikeste Teenete Investeerimispangast ja palju sa, tainapea, taipasid sinna sissemakseid teha? Kellele andsid sõna, kellele käe ja kellele südame? Kellelt võtsid sõna?
Mitu korda mõtlesid enne ja mitu korda pärast? Palju palusid andestust ja palju jumalat?
Kuhu kadusid minutid, tunnid ja päevad, mil liikus "mõte nagu hilinenud regi"?
Mitu numbrit suuremat kostüümi poes vaatasid ja palka said? Millal maksid memme vaeva ja kellele jäid veel tänu võlgu? Kaua sa kannatasid kurbade naeru?
Mitu korda kraamisid külmkappi, raamaturiiuleid, garderoobi ja keldrit? Mitu marja ja seent korjasid, mitu moosi keetsid, mitu mahla ja veini tegid, mitu lund rookisid, mitu lehte riisusid? Palju puid tassisid ja palju teistele tassida jätsid? Mitu uut ja mobiilset grilli ära proovisid? Mitu saia, kuklit, kooki küpsetasid? Mitu seapraadi ja kanakoiba ahju sättisid? Mitu masinatäit pesu pesid? Aga mitu ära triikisid? Mitu sokki parandasid, mitu kleiti-püksi-seelikut-pluusi õmblesid, mitu sokki-kinnast-mütsi-salli kudusid? Mitu ratast, muruniidukit ja autot parandasid? Mitu korda akut laadisid? Mitmest arvutist jagu said? Mitme kodumasinaga püüdsid ühist keelt leida? Mitut maja ehitasid ja mitut kõbisid? Mitu Sandelsit selle juures ära jõid? Ja mitu piparmündiläätse sõid? Mitu pead värvisid, mitu soengut fassongi lõikasid? Mitu korda väljanägemise osas sõnu peale lugesid? Mitu matemaatika, füüsika, vene ja inglise keele, muusika ja ajaloo tundi targemaks said? Mitu "keelenõud" andsid? Mitu kodutööd parandasid?
Mitu laulu laulsid? Mitu tantsu tantsisid? Kelle peale vihastasid, kellele andeks andsid, kelles pettusid, kellest lugu pidama hakkasid? Kellelt leidsid tuge ja mõistmist, kellega said jagada muresid ja rõõme? Kellele said ise toeks olla, keda püüdsid mõista? Mitu korda magasid sisse ja mitu korda välja? Mida maha magasid?
Mida avastasid? Mida saavutasid? Milles pettusid? Mitu korda naeratas loosiõnn ja mitu korda said kindla peale tünga? Kuhu jõudsid ja kuhu ei jõudnud? Mitmel maal rändasid? Mitmel veel seilasid? Mitu versta maha väntasid ja mitmesse vette sulpsasid? Kellele kinkisid siidirätiku, kellele sõrmuse ja kellele iseenese? Kuhu küll kõik lilled jäid? Milleks see kõik hea võib olla?

Kommentaare ei ole: