laupäev, 4. märts 2006

Toivo Aavik kirjutab "Pere ja Kodu" viimases numbris:
"Tüüpiline üksik sööb palju, magab palju, nutab sageli, tarvitab alkoholi või rahusteid, vaatab ohtralt telerit."
Seega viiest neli tunnust on olemas. Viimast asendavad raamatud. Kas see loeb? Bridget Jones vastab ka nimetet tunnustele päris hästi.
"Huvitaval kombel kipuvad üksindust tundvad mehed süüdistama selles ennast, samas kui naised näitavad näpuga rohkem teiste peale. Ka teatud iseloomuomadused võivad soodustada üksindustunnet. --- Neil on madal enesehinnang ning nad tunnevad süüd ja lootusetust. "
Eehh, mis on siin tegelikult põhjus ja mis tagajärg? Esimest korda tundsin seda nii 14-15-aastasena ja sestpeale olen teistele näpuga näidanud? Ei usu...
"Emotsionaalne üksindus viitab lähisuhete, eriti intiimsuse puudumisele. Suhete kvaliteet on madal. Mõned inimesed leiavad võõrastega kergesti kontakti ja võivad olla seltskonna hingeks, kuid kõik suhted jäävad pinnapealseks."
Objektiivselt võttes olen sunnitud sellega nõustuma. Sedasorti üksindus tundub üsna tuttav.
Nõustun ka järgnevaga:
"Inimesel peab olema arusaam, kes ta on, ning see arusaam ei tohi sõltuda sellest, kas teised suhtuvad temasse halvakspanu või heakskiiduga. Eneseidentiteedi puudumine takistab tõelist lähedust ning toob kaasa suhtlemisraskusi, sest inimesel on keerukas ennastki taluda."
Lähen siis seda eneseidentiteeti arendama. Tšau-pakaa!
P.S. Sõbrad, kes te seda lugema juhtute, te saate aidata mul ennast leida! Kui mitte varem, siis 50. sünnipäeval ja satelliidifotode kaudu...

Kommentaare ei ole: